Orthorexia

Eet je graag gezond? Let je op calorieën, eet je veel groenten en weinig dierlijke vetten en vermijd je toevoegingen van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen? Begint eten langzaamaan een obsessie voor je te worden? Lees dan verder ...

Kiloknaller

Gezond eten staat in de belangstelling. Daar is niks mis mee. Integendeel, we mogen best wat meer letten op onze voeding en de kiloknallers en plofkippen vermijden. Maar waar ligt de grens?

Obsessie

Als gezond eten een doel op zich begint te worden en je ontwikkelt een eenzijdig eetpatroon waardoor je essentiële voedingsstoffen tekort komt, dan loop je risico's. Het eenzijdige eetpatroon leidt tot ondervoeding en ondergewicht. Je haar kan uitvallen, je energie vermindert, je wordt somber en op de iets langere termijn kun je zelfs onvruchtbaar worden.

Hulp zoeken

Dreig je slachtoffer te worden van je eigen gezondheidsdrift, praat er dan met iemand over. KJ Psychologen heeft psychologen en een diëtiste die jou kunnen helpen met het vinden van een gezonde leefstijl, zonder dat je vitaminen, mineralen of vetten tekort komt.