Skip to main content

Het gezin

Een psychische klacht is zelden opzichzelfstaand. Sociale, relationele en de culturele context speelt vaak een rol bij het ontstaan van problematiek. Botsende karakters, tegengestelde naturen of een heel verschillende kijk op dingen: iets wat in een gezin voorkomt. Soms lopen de problemen in de interacties zo hoog op, dat er geen begrip meer is voor elkaar en het gevoel van verbinding zoek is.   

Niemand wil dagelijks thuiskomen in een gespannen sfeer. Hulp van een professional kan er aan bijdragen dat gezinsleden zichzelf en elkaar beter begrijpen en ruimte gunnen. In deze behandelvorm is er daarom aandacht voor onderlinge interactiepatronen en hoe deze verbetert kunnen worden. Samen wordt weer gezocht naar herstel van verbinding en meer begrip voor elkaar, op een manier die voor iedereen prettig is en die aansluit bij de ontwikkelingsfase van het kind/de jongere maar ook bij de ontwikkelingsfase waarin het gezin verkeerd.

Wij bieden verschillende systeem therapeutische behandelingen aan. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met onze praktijk.